Uštipak festival

05.05.2022 agrrazd (0) Comments

Festival je okupio veliki broj sponzora i medijskih partnera što samo pokazuje mogućnosti za organiziranjem ovakvih i sličnih događanja i time proširivati turističku i gastronom sku ponudu Hercegovine.

Budući da je i From Herzegovina with love jedan od medijskih partnera festivala, intervjuirali smo Dianu Bošnjak, organizatoricu prvog Uštipak festa.

Koliko je bitno raditi na gastronomskoj ponudi jedne zemlje? Što je zapravo uštipak za Hercegovinu?
Hercegovački uštipak kao suhoparna i posna hrana od davnina govori o skromnosti i neimaštini ljudi te surovoj i škrtoj prirodi hercegovačkog kraja.

Okusi hercegovačke tradicije pružaju istinski doživljaj lokalnih jela i pića te su vrlo specifični i upravo tu vidim veliki potencijal za razvoj naše regije.

Zato i organiziramo zanimljive događaje poput Uštipak festa.

Ovo je odlična turistička priča s ciljem promocije autohtone hercegovačke gastro-turističke ponude te se nadamo kako nećemo stati samo na ovome.

Znate onaj osjećaj kada turisti pitaju u kojem restoranu mogu kušati domaću i autohtonu hranu, tko pravi najbolje hercegovačke uštipke i gdje ih mogu kušati, a Vi im ne znate reći gdje jer jednostavno takva priča nije dovoljno promovirana?

Upravo kroz ovaj projekt želi se postići suprotan efekt, motivirati restorane za lokalnom gastro ponudom te brendirati i promovirati tradicionalne hercegovačke uštipke.

Ovo je jedan vrlo dobar način da se stvari pokreću, da djelujemo i radimo u smjeru unapređenja naše mikro ali i makro regije, potičemo razvoj turizma, gospodarstva a time na kraju krajeva doprinosimo i povećanju privlačnosti za potencijalne investitore u regiju Hercegovina.